Van Wolfswinkel weer goud waard in Europa, Oranje-internationals stellen teleur

Van Wolfswinkel weer goud waard in Europa, Oranje-internationals stellen teleur

23-08-2018 22:05
36

Ricky van Wolfswinkel heeft donderdagavond opnieuw zijn visitekaartje afgegeven in de Europa League. FC Basel won op de valreep van Apollon Limassol, mede door twee goals van de Nederlandse spits: 3-2.

In de derde voorronde tegen Vitesse eiste Van Wolfswinkel al een hoofdrol op door het belangrijke uitdoelpunt in Arnhem te maken. Donderdagavond was hij weer goud waard. Van Wolfswinkel scoorde twee keer voor Basel, waarna Eray Cumart in extremis de 3-2 maakte. Apollon Limassol stond tot de 68ste minuut nog met 1-2 voor in Zwitserland.

Het Nederlands getinte Atalanta Bergamo kwam in eigen huis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Kopenhagen. Hans Hateboer en Marten de Roon, die deel uitmaken van de Oranje-voorselectie, stonden in de basis, maar konden de veel betere thuisploeg niet aan de drie punten helpen. Hateboer raakte in de slotfase nog de paal.

Burnley was in Griekenland niet opgewassen tegen Olympiakos. Konstantinos Fortounis was de grote man met twee doelpunten. Ben Gibson kreeg rood bij Burnley.