Barto (34) kon na vertrek bij Cambuur naar Barcelona: Kende ik ook niet

Barto (34) kon na vertrek bij Cambuur naar Barcelona: "Kende ik ook niet"

25-08-2018 11:07
24

Martijn Barto onthult dat hij na zijn vertrek bij SC Cambuur naar Barcelona kon. Nee, niet FC Barcelona, maar derdedivisionist FC Badalona was geïnteresseerd in de 34-jarige spits.

"Ik kon het zelf ook niet geloven. Ik zei tegen mijn zaakwaarnemer: dit meen je niet!", vertelt hij aan de Leeuwarder Courant. Dan wordt de grap duidelijk: "FC Badalona wilde me hebben. Er lag een contract klaar. Kende ik ook niet. Maar ik ging het meteen Googelen. Zoals ik bij alle clubs heb gedaan die deze zomer belangstelling voor me hadden."

"Badalona ligt net zo dicht tegen Barcelona aan als Goutum tegen Leeuwarden. Het is een soort van wijk. FC Badalona is het derde niveau van Spanje. En die wilden Martijn Barto." Barto weigerde de aanbieding. Hij speelt komend seizoen voor de amateurs van ONS Sneek. "In mijn contract met ONS staat dat ik alleen weg kan bij interesse van een Eredivisie-club. Maar: op een gegeven moment kies je ergens voor."

Ook zijn oude werkgever Harkemase Boys was in de markt voor Barto, maar daar kreeg hij niet het juiste gevoel bij. "ONS heeft ontzettend zijn best gedaan om mij binnen te halen. Dat waardeer ik."