'Ik moet eerlijk zijn, het was raar. Ze zeiden tegen me dat Van Dijk zou blijven'

'Ik moet eerlijk zijn, het was raar. Ze zeiden tegen me dat Van Dijk zou blijven'

25-08-2018 12:45
31

Wesley Hoedt stapte met een raar gevoel binnen bij Southampton. De voormalig Oranje-international kreeg de toezegging dat Virgil van Dijk zou blijven. Hoedt kreeg al snel door dat er iets niet klopte.

"Ik moet eerlijk zijn, het was raar", wordt Hoedt geciteerd door de Engelse krant The Telegraph. "De dingen die tegen me gezegd zijn toen ik tekende waren niet de dingen die zijn gebeurd. Dat is soms hoe het is. Ze zeiden tegen me dat hij (Van Dijk, red.) zou blijven. Hij bleef uiteindelijk ook, maar op een rare manier." Van Dijk diende een transferverzoek in en wilde weg, maar bleef uiteindelijk toch bij Southampton.

Dat zijn dingen die gebeuren in voetbal, zegt Hoedt. Na het vertrek van Van Dijk kreeg hij een andere teamgenoot naast zich. "Het was lastig om het juiste duo te vinden, maar soms gebeurt dat. Het is dan aan de spelers om ermee te dealen."

Hoedt krijgt de vraag in hoeverre hij zichzelf kan vergelijken met Van Dijk. "Ik weet dat ik jonger ben dan hij. Hij is een van de beste centrale verdedigers van de competitie. Ik heb nog een hoop om aan te werken, maar ik heb vorig seizoen veel gespeeld. Ik stond er altijd, in goede en slechte tijden."