Boskamp: 'Hij moet wel een aantal kilo's afvallen, dit is zijn laatste kans'

Boskamp: 'Hij moet wel een aantal kilo's afvallen, dit is zijn laatste kans'

25-08-2018 14:12
31

Jan Boskamp hoopt dat Zakaria Bakkali dit seizoen laat zien wat hij allemaal in huis heeft. De oud-PSV'er (22) is terug in België, waar hij voor Anderlecht speelt.

Bakkali speelde in de eerste vier competitieduels nog geen minuut. Zonde, vindt Boskamp. "Als Bakkali zijn niveau van vroeger opnieuw kan halen, loopt het water zo uit je mond. Hij heeft een actie in huis, kan voetballen op de hele kleine ruimte, kan een bal neerleggen en heeft scorend vermogen", aldus Boskamp tegen Sporza.

Toch is er nog voldoende aan te merken op Bakkali, vindt de analist. "Hij moet wel een aantal kilo's afvallen, dat was in Spanje (bij Valencia en Deportivo La Coruña, red.) al zo. Ik hoop echt dat hij zijn carrière opnieuw op de rails krijgt, maar ik denk wel dat Anderlecht ongeveer zijn laatste kans is."

"Ik hoop dat hij zich beter laat omringen, want bij PSV had hij om de vijf minuten een andere makelaar", weet Boskamp nog. "Als hij zijn niveau echt opnieuw haalt, ga ik zeker regelmatig naar Anderlecht kijken."