Koeman: 'Feyenoord zal niet blij zijn als ik hem oproep voor Nederlands elftal'

Koeman: 'Feyenoord zal niet blij zijn als ik hem oproep voor Nederlands elftal'

26-08-2018 23:40
58

Het is waarschijnlijk einde verhaal voor Robin van Persie bij het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman rekent er niet meer op dat de Feyenoorder onder zijn leiding bij Oranje komt.

"Ik sluit niets uit, maar nee, in principe niet", zegt Koeman bij Studio Voetbal. "Met zijn fysieke gesteldheid zal Feyenoord niet blij zijn als ik hem oproep voor het Nederlands elftal. Hij is niet mijn eerste optie."

Koeman denkt niet dat er een afscheidswedstrijd komt voor Robin van Persie. Wesley Sneijder krijgt die op 6 september tegen Peru wél. "Er zijn er meer die een afscheid verdienen. De stelling is dat je een recordinternational moet zijn. Dat is Robin helaas niet."

Huntelaar
Voor Klaas-Jan Huntelaar houdt Koeman de deur open. "Ik was vorig jaar bij een Ajax-training. Toen gaf ik al aan dat ik niets uitsluit. Het is logisch dat als je ergens anders start dat je ook naar anderen kijkt. Met alle respect, maar Klaas-Jan is 35. Het EK is in 2020. Als we morgen een finale spelen, stel ik de beste elf op. Klaas-Jan is absoluut goed bezig. Ik vind hem ook heel fit ogen. Ook tot de laatste seconde in de wedstrijd tegen Dinamo Kiev. Ik sluit niemand uit."