Van der Vaart 'rent als een 55-jarige' tijdens debuut: 'Verbluffende techniek'

Van der Vaart 'rent als een 55-jarige' tijdens debuut: 'Verbluffende techniek'

28-08-2018 09:48
67

Rafael van der Vaart heeft maandagavond zijn competitiedebuut gemaakt namens Esbjerg FB. De inmiddels 35-jarige linkspoot mocht tijdens het duel met AaB twintig minuten meedoen. Het Deense BT is vrij enthousiast over Van der Vaart. 

'Hij rent en loopt als iemand van 55', begint de krant nog kritisch. 'Van der Vaart bleek daarnaast echter waardevol. Met al zijn routine, inzicht en techniek haalde hij de druk van de ketel. Zijn traptechniek is ook nog verbluffend. 90 minuten spelen is er waarschijnlijk niet meer bij.'

Trainer John Lammers was content met de eerste speelminuten van zijn aanwinst. "Over een invalbeurt hadden we vooraf niets afgesproken. Rafael kwam in het veld en liet zich direct gelden. Hij is belangrijk in deze groep en ik weet zeker dat wij erg veel plezier aa hem gaan beleven. Deze man is een pure liefhebber."

De afgelopen twee jaar kwam Van der Vaart uit voor FC Midtjylland. Daar liep zijn contract in de zomer af. Vervolgens trainde de voormalig Oranje-international een aantal weken mee bij PEC Zwolle.