Update: Gewilde middenvelder tekent contract in De Kuip: 'Harde werken beloond'

Update: Gewilde middenvelder tekent contract in De Kuip: 'Harde werken beloond'

29-08-2018 12:26
80

Feyenoord gaat de 17-jarige Splinter de Mooij vastleggen. De aanvallende middenvelder schermde met interesse uit Duitsland en Engeland, maar blijft in Rotterdam.

Dat melden Algemeen Dagblad en Voetbal International. De Mooij gaat in Rotterdam een contract tekenen voor drie jaar, maar had ook de overstap kunnen maken naar de Bundesliga of de Premier League. Crystal Palace en Hoffenheim wilden De Mooij graag inlijven.

Scouts van Hoffenheim raakten onder de indruk van De Mooij tijdens een toernooi in Kroatië. Hij werd daar met vijf doelpunten topscorer van het Mladen Ramljak Tournament. De Rotterdammers wonnen dat toernooi door in de finale met 2-0 van Real Madrid te winnen.

De voormalig speler van het Haagse HVV heeft besloten Feyenoord trouw te blijven. Hij speelt momenteel voor Feyenoord O19, dat wordt gecoacht door Dirk Kuijt. 

Update 12.26: Via de officiële kanalen is woensdagmiddag door Feyenoord bevestigd dat De Mooij inderdaad zijn eerste profcontract heeft ondertekend en voor drie jaar is vastgelegd. "Ik heb de afgelopen jaren ongelooflijk veel geleerd van de trainers van Feyenoord Academy. Dat mijn harde werken wordt beloond met een contract is hartstikke mooi. Nu wil ik graag doorpakken, dit seizoen in Onder 19, maar mijn uiteindelijke doel is natuurlijk om De Kuip te halen", zegt hij op de website van de club.