Mazraoui heeft keuze al gemaakt: 'Ongepast om het daar over te hebben'

Mazraoui heeft keuze al gemaakt: 'Ongepast om het daar over te hebben'

29-08-2018 13:19
109

De nationale ploeg van Marokko of tóch Oranje? Noussair Mazraoui weet het al, verklapte hij dinsdagavond in gesprek met Het Parool, direct na het bereiken van de Champions League-groepsfase met Ajax. Een onthulling deed hij nog niet.

Deze maand werd bekend dat de voetbalbonden van Nederland en Marokko beide op Mazraoui azen. "Het zal snel bekend worden wat mijn keuze is. Ik heb hem al gemaakt, maar ik vind het ongepast om het daar nu over te hebben. Vandaag gaat het om Ajax", aldus de talentvolle back. 

Wedden

Meer odds

Het gaat de laatste maanden hard met hem, beseft hij. Zaak is nu om focus te houden. "Ik ga niet zweven. Ik weet waar ik vandaan kom. En dat is van heel ver."

Ten Hag
Trainer Erik ten Hag besloot Mazraoui enkele maanden geleden voor de leeuwen te gooien. Hij herinnert zich een gespek met de jongeling nog goed. "Dat was in april. Toen vertelde Noussair dat hij nog nooit rechtsback had gespeeld, ja, in de jeugd weleens."

"Maar we zagen de potentie die hij heeft voor die positie. We hebben hem er neergezet en hij houdt zich makkelijk staande, ook op dit niveau. Je ziet hem per wedstrijd beter worden. Ik hoop dat hij die focus houdt. Dan kan het een mooi seizoen worden voor hem en voor Ajax."