Herstel bij PSV: 'Het was niet goed van mijn kant, misschien iets te gefocust'

Herstel bij PSV: 'Het was niet goed van mijn kant, misschien iets te gefocust'

29-08-2018 23:50
30

Denzel Dumfries kan zijn geluk niet op na de 3-0 zege op BATE Borisov, waardoor PSV zich verzekerd heeft van een Champions League-ticket. In de heenwedstrijd stond de rechtsback nog onder hoogspanning.

"Ik ben hartstikke blij", jubelt Dumfries in gesprek met Veronica. "Hier doe je het voor, hier voetbal je al die jaren voor. Nu gaan we het miljoenenbal in en ik heb er ontzettend veel zin in.

In de heenwedstrijd was Dumfries zichzelf niet, geeft hij toe. "De eerste wedstrijd was niet goed van mijn kant. Dan gaat het erom hoe je je herstelt. Je kunt wel blijven malen, maar het gaat erom hoe je erbovenop komt. Ik had toen geen last van zenuwen, want het was niet de eerste wedstrijd die ik voetbalde. Maar misschien was ik iets te gefocust."

"Vandaag hebben we als team goed gepresteerd en laten zien dat we goed kunnen voetballen. We hebben het prachtig afgemaakt en mogen hartstikke trots zijn op onszelf. Er groeit iets in het team", merkt Dumfries.

Na afloop sloeg de mobiel van de PSV'er bijna op tilt door alle berichten. "Ik heb een hele hoop berichtjes gekregen, ja. Daar word je wel blij van, hartstikke mooi. De mooiste? Van mijn moeder natuurlijk. Ze voor de buis en zei dat ze het spannend vond. Dat vond ik wel mooi."