Ten Hag krijgt bericht van Robben: Toch ook een beetje mijn club geworden

Ten Hag krijgt bericht van Robben: "Toch ook een beetje mijn club geworden"

30-08-2018 20:22
84

Erik ten Hag hoopte van tevoren op Bayern München en die wens kwam uit: Ajax treft in de groepsfase van de Champions League de recordkampioen van Duitsland. Ten Hag spreekt van een 'wensloting'.

De Ajax-trainer werkte tussen 2013 en 2015 in München als trainer van het tweede elftal. Door die periode kent hij Arjen Robben goed. De Nederlandse aanvaller van Bayern stuurde Ten Hag meteen een berichtje. "Arjen stuurde dat hij het een geweldige loting vond. Ik ben het daar mee eens", reageert Ten Hag in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Een wensloting om tegen mijn oude club Bayern Munchen te spelen. Dat is toch ook een beetje mijn club geworden. Ik ken de stad, het stadion, de cultuur. Dat maakt het voor mij persoonlijk extra speciaal. Maar ik denk dat het ook voor onze fans een mooie tegenstander is. Goed te bereizen en Nederland tegen Duitsland is altijd mooi. Bayern is voor velen een voorbeeldclub, dus het is prachtig om daar tegen te spelen."

Ten Hag erkent dat Ajax is ingedeeld in een poule met perspectief. "De ware kracht van Benfica en AEK moet ik de komende periode ontdekken. AEK is de kampioen van Griekenland en Benfica is altijd een goede club in Europees verband." De doelstelling? "Dat is overwinteren in Europa: dus minimaal derde worden in deze poule, maar uiteraard willen we meer."