Van Rhijn tekent bij AZ en eert Nouri: Deze club voelt als een soort thuis

Van Rhijn tekent bij AZ en eert Nouri: "Deze club voelt als een soort thuis"

31-08-2018 10:49
43

AZ en Ricardo van Rhijn gaan opnieuw met elkaar in zee. De ervaren verdediger is vrijdag voor één jaar vastgelegd. Van Rhijn komt over van Club Brugge. Vorig seizoen was hij al op huurbasis actief in Alkmaar. 

"Deze club voelt al als een soort thuis voor mij. Ik heb hier de hele voorbereiding al meegedaan en ik ben blij dat AZ de keuze heeft gemaakt voor een extra jaar", zegt Van Rhijn op de website van AZ. "Ik woon hier in de buurt, ik ken de selectie en de manier van spelen. Het is al met al een plek waar ik me goed voel."

De voormalig Ajacied gaat in Alkmaar met rugnummer 34 spelen, ter ere van Abdelhak Nouri. Van Rhijn verkaste in 2016 van Amsterdam naar Brugge. Daar belandde hij na zijn debuutseizoen op een zijspoor. Afgelopen jaar huurde AZ Van Rhijn al. Nu maakt hij dus definitief de overstap. De rechtspoot trainde al een tijdje mee met de selectie van trainer John van den Brom. 

"We zijn er heel erg tevreden mee dat we de mogelijkheid kregen om Ricardo aan het eind van de transfermarkt nog te strikken", licht directeur voetbalzaken Max Huiberts toe. "We zochten namelijk nog een stand-in voor Jonas Svensson. Ricardo heeft afgelopen jaar laten zien dat hij een betrouwbare kracht is."

Eerder deze week legde AZ ook al doelman Piet Velthuizen vast.