FC Emmen geeft drie punten in slotfase weg door late goal De Graafschap

31-08-2018 21:50
58

De kelderkraker tussen FC Emmen en De Graafschap heeft geen winnaar opgeleverd. In Drenthe werd in de laatste tien minuten twee keer gescoord: 1-1.

Emmen en De Graafschap wonnen verrassend hun eerste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen, maar gingen vervolgens twee keer hard onderuit. Dat er vrijdagavond vooral niét verloren mocht worden, was te merken aan het spel van beide ploegen. De spanning vergoedde echter veel.

Pas in de slotfase van de eerste helft kwamen Emmen en De Graafschap los. Nicklas Pedersen stuitte op doelman Hidde Jurjus en op slag van rust keerde Jurjus ook een goede kopbal van Nick Bakker. De keeper van De Graafschap hield zijn ploeg op de been. Aan de andere kant miste Stef Nijland ook een grote kans namens de bezoekers uit Doetinchem.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Emmen was de iéts betere partij, maar was onnauwkeurig in de afronding. Uiteindelijk kwam in de 81ste minuut de verlossing: Bannink maakte uitgerekend tegen zijn oude club de 0-1.

Emmen leek af te koersen op de drie punten, maar kwam bedrogen uit. De Graafschap-back Leeroy Owusu slingerde de bal voor, waarna Fabian Serrarens in twee instanties afrondde: 1-1. Door de remise komen Emmen en De Graafschap op vier punten na vier duels.