Clubloze Boymans: Ik wil niet ergens tekenen en het dan weer mis zien gaan

Clubloze Boymans: "Ik wil niet ergens tekenen en het dan weer mis zien gaan"

01-09-2018 10:06
27

Eérst volledig fit worden en daarna pas luisteren naar aanbiedingen van clubs: dat is nu het plan van Ruud Boymans. De voormalig spits van onder meer FC Utrecht en Willem II is nog altijd herstellende van een blessure. 

"Clubs informeren voortdurend naar me. Ik heb dat bewust afgehouden, omdat ik eerst volledig fysiek in orde wil zijn", zegt Boymans (27) in gesprek met dagblad de Limburger. 

"Ik wil niet ergens tekenen en het dan weer mis zien gaan. Dan raak ik heel gefrustreerd. Ik ben nu bezig op de loopband. Het gaat op en neer, dat is heel moeilijk. Soms loop ik vier keer vier minuten. Een dag erna vier keer zes, dan is dat te veel en word ik teruggeworpen. Ik moet heel langzaam groeien. Ik kan over twee maanden fit zijn, het kan ook drie maanden zijn."

Zijn avontuur in Dubai, bij Al Shabab, liep verkeerd af. Toch heeft de aanvaller geen spijt. "De top-drie van Nederland zat niet op mij te wachten. Of ik had een heel seizoen eerste spits in Utrecht moeten zijn. Ik had daar twintig goals kunnen maken."

"Maar ik ken mijn lichaam, ik ben blessuregevoelig. Al Shabab betekende een verviervoudiging van mijn salaris en een buitenlands avontuur. Als ik in Utrecht was gebleven en geblesseerd was geraakt, had ik niks gehad. Het was gewoon een risicoanalyse."