Positieve Sneijder noemt vier spelers: Toekomst van het Nederlands elftal

Positieve Sneijder noemt vier spelers: "Toekomst van het Nederlands elftal"

01-09-2018 13:02
108

Wesley Sneijder kijkt met volle moed richting de toekomst van het Nederlands elftal. Komende week staat de recordinternational van Oranje op het veld met vier grote talenten die volgens hem de kar moeten gaan trekken.

"Ik vind het mooi om donderdag (afscheidswedstrijd tegen Peru, red.) met de nieuwe generatie, jonge spelers als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Justin Kluivert op het veld te staan", vertelt Sneijder in een groot afscheidsinterview met De Telegraaf.

"Ze hebben de afgelopen maand heel grote stappen gemaakt en laten of – in het geval van Justin – lieten zien constante factoren bij Ajax te zijn. Die jongens verdienen een plek bij Oranje. Ik houd van hun speelwijze: altijd eerst vooruit. Matthijs, Frenkie, Donny en Justin zijn jongens die heel belangrijk worden voor de toekomst van het Nederlands elftal. Frenkie is er tegen Peru voor het eerst bij en ik voor het laatst."

De laatste jaren van Oranje waren niet bepaald hosanna, maar Sneijder heeft vertrouwen in wat komen gaat. "Er komt een goede lichting aan en Oranje heeft voor deze groep de ideale bondscoach (Ronald Koeman, red.). Met de juiste focus van het elftal, verwacht ik mooie resultaten. Als ik niet in de staf zit, zal ik Oranje tijdens elk toernooi, waaraan het deelneemt, op de voet volgen. Waar ik kan, zal ik ook op het Oranjeplein staan."