Gedecideerde Ziyech doet toezegging: In de winter vertrek ik sowieso niet

Gedecideerde Ziyech doet toezegging: "In de winter vertrek ik sowieso niet"

01-09-2018 16:13
89

Dat hij deze zomer niet meer ging vertrekken, werd vrijdagnacht definitief duidelijk. Voor de camera van Ajax TV doet Hakim Ziyech echter nóg een toezegging: ook in januari blijft-ie sowieso in Amsterdam. 

Ziyech ziet een wintertransfer niet zitten, zegt hij stellig. "In de winter vertrek ik sowieso niet. Een wintertransfer is niet ideaal", aldus de Marokkaans international van Ajax. In Italië werd deze week al volop gespeculeerd over een nieuwe poging van AS Roma. De Italiaanse topclub zou over enkele maanden een verse poging willen wagen voor Ziyech. De linkspoot is dus van plan om het hele seizoen in de Johan Cruijff Arena te blijven. 

Deze zomer was een overstap naar Rome dichtbij, erkent Ziyech. "Ik was persoonlijk rond met Roma, maar de clubs nog niet. Er waren meer clubs concreet, maar dat was voor mij niet het ideale plaatje. Daar wilde ik Ajax niet voor inruilen."

Na het succes tegen Standard Luik in de voorronde van de Champions League hakte hij een knoop door. "Je gaat door naar de laatste voorronde. We waren ervan overtuigd dat we het gingen halen, dan is het voor jezelf wat makkelijker om definitief te zeggen dat ik blijf. Ik heb het niet hardop uitgesproken, maar wist het wel voor mezelf."