De Eredivisie-flops: wanprestaties in Arnhem en Eindhoven en falende Larsson

03-09-2018 11:00
42

Willem II (6-1 verlies bij PSV) en Vitesse (0-4 tegen Ajax) bakten er in speelronde vier van de Eredivisie niets van. Logisch dus dat veel spelers uit Tilburg en Arnhem een plekje krijgen in ons wekelijkse floplijstje. Ook Sam Larsson weet de dans niet te ontspringen. Hij was zondag de grote dissonant aan Feyenoord-zijde.

Timon Wellenreuther (Willem II)
Nee, Wellenreuther had niet z'n dag tegen PSV. Het eerste én het tweede schot op zijn doel eindigden in een doelpunt en bij meerdere goals daarna zag de Duitse doelman er niet overtuigend uit.

Jake Clarke-Salter (Vitesse)
De verwachtingen waren hoog bij Vitesse in aanloop naar de clash met Ajax. Het enthousiasme en alle goede bedoelingen konden na een kwartiertje al de prullenbak in. De gasten uit Amsterdam hadden geen kind aan geel-zwart. Chelsea-huurling Clarke-Salter werd aan alle kanten voorbij gelopen en was ook in balbezit zéér slordig.

Ron Vlaar (AZ)
Zo'n wedstrijd op kunstgras, dat is duidelijk niet de favoriete activiteit van Vlaar. De toch al wat logge routinier van AZ had in Almelo de grootste moeite met de aanvallers van de thuisploeg. Adrián Dalmau scoorde niet, maar was wel vrijwel de gehele wedstrijd een plaag voor Ron Beton.

Damil Dankerlui (Willem II)
Speelde een draak van een wedstrijd in het Philips Stadion. Steven Bergwijn maakte de rechtsback van Willem II het leven zuur. Ook aan de constant mee opstomende Angelino had Dankerlui zijn handen val. Ging bij een paar goals opzichtig in de fout.

Atakan Akkaynak (Willem II)
De Duitse controleur verspeelde op het middenveld van Willem II véél te veel ballen. Bracht daarmee zijn ploeggenoten meerdere malen in gevaar. Was daarnaast fysiek simpelweg niet opgewassen tegen Jorrit Hendrix en Pablo Rosario.

Navarone Foor (Vitesse)
Zette zichzelf gigantisch voor schut tijdens het dramatisch thuisduel met Ajax. Zijn schwalbe in het strafschopgebied van de Amsterdammers was zó slecht en opzichtig, dat Foor met een gebogen hoofd snel wegliep na zijn gênante vertoning. Kreeg uiteraard geel.

Simon Gustafson (FC Utrecht)
Zelfkritiek, het is helaas een zeldzame eigenschap in het profvoetbal. Neem Gustafson: na een draak van een wedstrijd tegen Fortuna Sittard was de Zweed woest toen trainer Jean-Paul de Jong hem naar de kant haalde in de tweede helft. Later volgde een excuus aan het adres van De Jong. Dat dan weer wel.

Bryan Linssen (Vitesse)
Afgelopen week werd-ie door diverse media nog openlijk gelinkt aan Feyenoord. Hoe vaak zal Linssen zondag hebben gedacht dat hij liever op een veld in Rotterdam had gestaan? De brutale aanvaller leek er met zijn hoofd sowieso niet bij tegen Ajax. Vrijwel al zijn acties mislukten en de frustratie spatte er vanaf.

Matus Bero (Vitesse)
Net als vrijwel al zijn teamgenoten bakte Bero er werkelijk niets van tegen Ajax. Vitesse-trainer Leonid Slutsky hoopte dat de Slowaak samen met Foor en Thulani Serero was opgewassen tegen het middenveld uit Amsterdam. Niets bleek minder waar.

Sam Larsson (Feyenoord)
Gaat het ooit nog goed komen met Samba Sam in het shirt van Feyenoord? De wedstrijd van zondag voor eigen publiek zal zijn toch al broze zelfvertrouwen sowieso een nieuwe knauw geven. Na 45 dramatische minuten tegen NAC Breda werd Larsson in de rust gewisseld.