'Trainer van Kluivert en Karsdorp 'heeft nog paar weken' na slechte Serie A-start'

'Trainer van Kluivert en Karsdorp 'heeft nog paar weken' na slechte Serie A-start'

03-09-2018 12:24
64

De positie van AS Roma-trainer Eusebio Di Francesco staat onder druk. Dat melden diverse Italiaanse media maandag. Roma is slecht gestart aan het nieuwe Serie A-seizoen: van de eerste drie competitieduels werd er maar één gewonnen. 

AS Roma begon met een krappe zege op Torino, maar pakte daarna slechts één punt tegen Atalanta Bergamo (3-3) en AC Milan (2-1 verlies). De achterstand op koploper Juventus bedraagt nu al vijf punten. De leiding van Roma investeerde deze zomer heftig in de spelersgroep en wil juist een serieuze gooi doen naar de eerste landstitel sinds 2001. 

Mochten de resultaten van de Giallorossi niet snel verbeteren, dan lijkt Di Francesco te sneuvelen, schrijft onder meer CalcioNews24. Vincenzo Montella en Antonio Conte zouden in beeld zijn. De twee Italianen zitten zonder club sinds hun afscheid bij respectievelijk Sevilla en Chelsea. 

Sowieso krijgt Di Francesco 'nog enkele weken de tijd'. De 48-jarige trainer werd in de zomer van 2017 aangesteld in Rome. Bij Roma staan met Justin Kluivert en Rick Karsdorp twee Nederlanders onder contract.