'Marcellis (30) hakt knoop door en beëindigt profcarrière per direct'

'Marcellis (30) hakt knoop door en beëindigt profcarrière per direct'

Gepubliceerd: maandag 3 september 2018 om 13:03ma 03-09-2018 om 13:03

Dirk Marcellis heeft zijn profcarrière per direct beëindigd. Dat meldt dagblad de Stentor maandag. De dertigjarige Marcellis is gestopt omdat hij te veel last heeft van een opspelende knieblessure. In het verleden kwam de verdediger uit voor PSV en AZ. Ook speelde hij drie interlands namens Oranje. 

In het verleden kampte Marcellis meermaals met blessureproblemen. Bij AZ raakte hij in 2013 zwaargeblesseerd aan zijn knie. Daardoor kwam hij tot eind 2014 niet in actie. Marcellis zat enige tijd zonder club en ging uiteindelijk aan de slag bij NAC Breda. 

In juli 2015 maakte de rechtspoot de overstap naar PEC Zwolle. Bij de ploeg uit Overijssel was Marcellis de laatste drie seizoenen basisklant. Dit seizoen kwam hij twee keer in actie in de Eredivisie. Tegen FC Utrecht, twee weken terug, lijkt hij dus zijn allerlaatste in het profvoetbal te hebben gespeeld. Al ná dat duel zou hij in de kleedkamer zijn afscheid hebben aangekondigd. Oude knieproblemen speelden weer op.  

Marcellis kende in 2006 een opmerkelijk debuut bij PSV. Tijdens zijn allereerste wedstrijd, een Champions League-duel met Liverpool, kreeg hij een rode kaart. In 2010 werd Marcellis betrokken in een ruil met AZ-aanvaller Jeremain Lens. 

PEC en Marcellis hebben het nieuws nog niet bevestigd. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws