Update: OM start onderzoek naar antisemitische spreekkoren bij Vitesse - Ajax

Update: OM start onderzoek naar antisemitische spreekkoren bij Vitesse - Ajax

07-09-2018 14:56
245

Vitesse en het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) hebben aangifte gedaan tegen Vitesse-supporters die zich zondag schuldig maakten aan antisemitische spreekkoren. De Vitesse-fans scandeerden 'alle Joden aan het gas' rond de wedstrijd van Vitesse tegen Ajax.

Dat meldt Omroep Gelderland. Het CIDI heeft maandag beelden gedeeld van fans die buiten het stadion antisemitische spreekkoren scanderen. "Wij distantiëren ons hiervan en nemen dit hoog op. Dit soort uitspraken hebben geen plek in het stadion, of rond het stadion", aldus Vitesse-woordvoerder Wiebe Nelissen tegenover Omroep Gelderland. "Daarom hebben we vandaag ook aangifte gedaan bij de politie. Het openbaar ministerie pakt de zaak op."

Wedden

Meer odds

Het CIDI laat tegenover de regionale omroep weten blij te zijn met de houding van Vitesse. "Dit soort spreekkoren zijn enorm kwetsend voor Joden en horen niet thuis in het voetbal of waar dan ook. We willen dat de KNVB een zero-tolerance beleid gaat voeren met betrekking tot antisemitische uitspraken."

Update 7/9 14.56: Het Openbaar Ministerie in Arnhem start een onderzoek naar de spreekkoren rond de wedstrijd tussen Vitesse en Ajax op zondag 2 september. Dat meldt Omroep Gelderland. Een groep Vitesse-fans scandeerde 'alle Joden aan het gas' en dat werd vastgelegd op beeld. Vitesse en het CIDI deden al aangifte.