Mourinho schuldig aan miljoenenfraude: voorwaardelijke celstraf én hoge geldboete

Mourinho schuldig aan miljoenenfraude: voorwaardelijke celstraf én hoge geldboete

04-09-2018 14:06
47

José Mourinho krijgt een forse boete plus een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf wegens belastingfraude. Diverse Spaanse media melden dat dinsdag. In zijn jaren als trainer van Real Madrid blijkt de Portugees voor miljoenen euro's aan belastinggeld te hebben verduisterd. 

Mourinho heeft deze week een deal gesloten met de Spaanse autoriteiten. In totaal verduisterde hij in 2011 en 2012 3,3 miljoen euro voor de belastingdienst. Het geld werd weggesluisd via offshorebedrijven in Ierland, de Britse Maagdeneilanden en Nieuw-Zeeland.

Voor nu komt Mourinho er vanaf met een geldboete en een voorwaardelijke gevangenisstraf van één jaar. De boete bedraagt volgens El Pais 1,9 miljoen euro. Sowieso moet hij de verschuldigde 3,3 miljoen óók terugbetalen aan de Spaanse fiscus. Een groot deel van dat bedrag zou inmiddels zijn voldaan door de huidig manager van Manchester United. Wanneer Mourinho in de toekomst nogmaals in de fout gaat, verdwijnt hij voor een jaar achter de tralies. 

Mourinho is zeker niet de eerste die beschuldigd wordt of schuldig is bevonden aan belastingfraude in Spanje. Onder meer Lionel Messi en Cristiano Ronaldo gingen hem voor.