Mexicanen maken PSV-transfer toch mogelijk: 'Werd ineens uit selectie gehaald'

Mexicanen maken PSV-transfer toch mogelijk: 'Werd ineens uit selectie gehaald'

05-09-2018 19:06
70

PSV sloeg kort voor het verstrijken van de transferdeadline nog een belangrijke slag door Erick Gutiérrez aan te trekken. De 23-jarige Mexicaanse middenvelder verheugt zich op het weerzien met Hirving Lozano.

"Het is ongelooflijk dat ik nu hier ben en bij PSV weer met Chucky kan voetballen", zegt Gutiérrez in Voetbal International. "Eerlijk gezegd had ik er niet meer op gerekend. De onderhandelingen gingen moeizaam en tegen mij werd gezegd dat het gat tussen wat Pachuca wilde en wat PSV wilde betalen, te groot was. Ik verwachtte dus niets meer, totdat ik voor een wedstrijd ineens uit de selectie werd gehaald, omdat de clubs er toch nog uit waren gekomen."

Pachuca liet de prijs voor zijn aanvoerder op het laatste moment fors zakken. De Eredivisie-kampioen betaalde daardoor uiteindelijk niet vijftien miljoen euro, maar acht miljoen. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot tien miljoen, meldt VI.

"PSV komt voor mij op het juiste moment, hier kan ik me weer doorontwikkelen. Dat dit samen met Chucky is, maakt het nog mooier", aldus Gutiérrez. "We hebben zo lang samengespeeld. Op het veld kan ik Chucky blindelings vinden. Ik kan aan hem precies zien wat hij wil en hoe hij gaat lopen."