'FC Utrecht wil coach met karakter: Stam in beeld om De Jong op te volgen'

'FC Utrecht wil coach met karakter: Stam in beeld om De Jong op te volgen'

Gepubliceerd: woensdag 5 september 2018 om 20:10wo 05-09-2018 om 20:10

Jaap Stam is een belangrijke kandidaat om de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht te worden. De 46-jarige oud-international kan de dinsdag ontslagen Jean-Paul de Jong opvolgen in de Domstad, meldt het Algemeen Dagblad.

De Jong werd maandagavond na overleg met grootaandeelhouder Frans van Seumeren en directeur Jordy Zuidam de wacht aangezet. De hoofdtrainer had een moeizame klik met de spelersgroep. Diverse namen passeerden vervolgens de revue. Onder meer Ruud Brood staat op het lijstje, schreef FOX Sports.

Volgens het AD is Stam dus ook in beeld. De voormalige verdediger is clubloos, nadat hij in maart werd ontslagen door Championship-club Reading. FC Utrecht wil iemand voor de groep zetten die genoeg karakter heeft voor de brede selectie. Stam past in dat plaatje.

Stam kwam bij PEC Zwolle (assistent) en Jong Ajax voor het eerst in aanraking met het trainersvak. In 2016 tekende hij voor twee jaar bij Reading, waarmee hij in zijn eerste seizoen op een haar na promotie naar de Premier League misliep. De vorige jaargang verliep een stuk moeizamer, waarop hij na negentien competitieduels moest vertrekken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou Stam een goede trainer zijn voor FC Utrecht?

(3307 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws