'Geweldige gozer' Younes moet geduld hebben: Dan leveren we hem af

'Geweldige gozer' Younes moet geduld hebben: "Dan leveren we hem af"

06-09-2018 07:48
10

Amin Younes moet nog even wachten op zijn offiiciële debuut voor SSC Napoli. De Duitse buitenspeler is niet fit genoeg om wedstrijden te spelen voor zijn nieuwe club en staat minstens tot het einde van september aan de zijlijn.

Alfonso De Nicola, hoofd van de medische staf van Napoli, geeft een medische update over onder meer Younes. Napoli-trainer Carlo Ancelotti moet eerst groen licht geven, voor de oud-Ajacied terug kan keren op het voetbalveld. "Younes? Een geweldige gozer", zegt De Nicola tegen Radio Kiss Kiss. "Zijn rentree staat gepland voor het einde van deze maand. Dan leveren we hem af aan mr. Ancelotti."

Eerder deze week werd bekend dat Younes door Napoli niet is opgenomen in de Champions League-selectie van Ancelotti. Het is niet duidelijk of zijn fitheid iets met die situatie te maken heeft.

Younes is sinds zijn geruisloze vertrek bij Ajax geen moment wedstrijdfit geweest. De Duitser speelde voor het laatst een officiële wedstrijd op 4 maart in Arnhem tegen Vitesse. Hij werd de selectie uitgezet omdat hij weigerde in te vallen tegen sc Heerenveen. Het contract van Younes bij Ajax liep af en hij vertrok naar Napoli. Ajax meldde verder niets meer over hem en maakte ook niet bekend dat hij naar die club transfereerde.

Lees ook: 'Geen Champions League voor Younes: oud-Ajacied niet opgenomen in selectie'