De Graafschap doet toch nog transfer en vindt hoofd jeugdopleiding bij NAC Breda

De Graafschap doet toch nog transfer en vindt hoofd jeugdopleiding bij NAC Breda

06-09-2018 10:08
13

De Graafschap heeft zich na het sluiten van de transfermarkt toch nog versterkt: Jefta Bresser komt over van NAC Breda. De assistent-trainer van de Bredanaars gaat in Doetinchem aan de slag als hoofd jeugdopleiding.

Dat melden NAC en De Graafschap via de officiële kanalen. De 47-jarige Bresser was sinds 2016 in dienst van NAC, waar hij werkzaam was als 'performance coach' en als hoofdtrainer van Onder 19. Verder was hij een betrokken bij de beloftenploeg en bij de individuele ontwikkeling van spelers.

Wedden

Meer odds

Bresser kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. "Ik ben superblij en trots dat ik deze mooie functie bij De Graafschap mag invullen. Mijn ervaringen, die ik heb opgedaan in binnen- en buitenland, ga ik gebruiken om onze talenten en jeugdtrainers maximaal te ontwikkelen. We gaan de intensiviteit en de frequentie van de trainingen verhogen. Ik kijk uit naar de eerste kennismaking met eenieder. We gaan keihard aan de slag", vertelt hij op de website van de Superboeren.

"In mijn nieuwe rol bij De Graafschap krijg ik de kans om een belangrijke, leidinggevende rol te spelen in hetgeen ik leuk vind: het opleiden en ontwikkelen van talentvolle voetballers" legt hij uit op de website van NAC Breda.

Bij NAC Breda worden de taken van Bresser voorlopig onderverdeeld tussen assistenten Rob Penders, Jelle ten Rouwelaar en Frank van Kempen. Bresser was eerder werkzaam voor onder meer NEC, PSV Zenit Sint-Petersburg en Fulham. Bij De Graafschap was Bresser al eerder actief als jeugdtrainer.