'Utrecht kan streep zetten door beoogd opvolger De Jong: geen interesse'

'Utrecht kan streep zetten door beoogd opvolger De Jong: geen interesse'

06-09-2018 16:44
154

FC Utrecht kan een streep zetten door de naam van Jaap Stam. De voormalig Oranje-international zou in beeld zijn als opvolger van de weggestuurde trainer Jean-Paul de Jong, maar de kans dat hij aan de slag gaat in de Domstad is minimaal.

De voormalig trainer van Reading staat volgens Algemeen Dagblad niet te springen om terug te keren naar een club in Nederland. Bovendien wil hij bij een nieuwe klus zijn assistenten Andries Ulderink en Said Bakkati meenemen. FC Utrecht heeft met Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys echter assistenten in dienst die nog langdurig onder contract staan. 'Door het vertrek van Luc Nijholt, die er voor zijn gevoel maar een beetje bij hing in Utrecht, is er eventueel wel ruimte voor één nieuwe assistent', schrijft het AD.

De voormalige verdediger is clubloos, nadat hij in maart werd ontslagen door Championship-club Reading. Stam kwam bij PEC Zwolle (assistent) en Jong Ajax voor het eerst in aanraking met het trainersvak. In 2016 tekende hij voor twee jaar bij Reading, waarmee hij in zijn eerste seizoen op een haar na promotie naar de Premier League misliep. De vorige jaargang verliep een stuk moeizamer, waarop hij na negentien competitieduels moest vertrekken.

Volgens het medium wil Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren 'een grote naam' voor de groep zetten. De verwachting is dan ook dat de club de tijd neemt om een opvolger aan te stellen. Bij de eerstvolgende competitiewedstrijd (op 16 september thuis tegen FC Emmen) zullen Dijkhuizen en Kruys hoogstwaarschijnlijk voor de groep staan.

Eerder liet het management van Frank de Boer al weten dat de oud-trainer van Ajax een klus in de Domstad niet ziet zitten.