Emmen legt 'geschiedenisschrijver' vast: Ik ben hartstikke blij en trots

Emmen legt 'geschiedenisschrijver' vast: "Ik ben hartstikke blij en trots"

06-09-2018 19:55
11

Glenn Bijl blijft de komende seizoenen voor FC Emmen behouden. De 23-jarige middenvelder heeft zijn aflopende contract bij de Eredivisie-promovendus verlengt en ligt nu tot de zomer van 2021 vast aan de Oude Meerdijk.

Bijl doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen en streek in de zomer van 2017, na een uitleenbeurt aan FC Dordrecht, in Drenthe neer. De in Stadskanaal geboren middenvelder kwam vorig seizoen tot 35 wedstrijden in de toenmalige Jupiler League en de play-offs, waarin Emmen voor het eerst in de clubgeschiedenis promotie wist af te dwingen.

Tijdens het Eredivisie-debuut tegen ADO Den Haag eiste Bijl direct de hoofdrol op door de eerste Emmen-goal ooit in de Eredivisie te maken. Tijdens de met 5-0 verloren uitwedstrijd tegen Ajax maakte hij overigens ook de eerste eigen goal voor Emmen op het hoogste niveau.

"Ik ben hartstikke blij en trots dat ik tot de zomer van 2021 heb mogen verlengen bij deze mooie club", laat Bijl weten in een eerste reactie. "Laten we er een paar mooie jaren van gaan maken. Tot snel!'