Oud-Ajacied mikt op stap hogerop: 'Als ik terugkom naar Nederland, wel top-drie'

Oud-Ajacied mikt op stap hogerop: 'Als ik terugkom naar Nederland, wel top-drie'

Gepubliceerd: vrijdag 7 september 2018 om 09:16vr 07-09-2018 om 09:16

Jody Lukoki stond deze zomer open voor een stap hogerop, maar een interessante aanbieding bleef uit. De 25-jarige aanvaller speelt daardoor in ieder geval tot januari voor de Bulgaarse topclub Ludogorets Razgrad.

"Ik ben toe aan de volgende stap, maar ik ben hier nog niet uitgekeken. Er was interesse vanuit de Bundesliga en de Serie A. Spanje en Amerika kwamen ook nog. Maar het gevoel was niet écht goed", zegt Lukoki tegen Ajax Showtime. "De club heeft mij nodig, dus ben ik gebleven. Ik kijk tot de winter en dan zie ik wel wat er op mijn pad komt. Het was uiteindelijk mijn beslissing."

Vanuit Nederland was er geen serieuze interesse voor de oud-Ajacied. Althans, niet vanuit de top. "Als ik terugkom, wil ik wel top-drie. Er hangt wel een aardig prijsje boven mijn hoofd. Een Nederlandse topclub moet dat wel willen betalen."

Het Amsterdamse publiek maakte begin 2011 kennis met Lukoki, die in de Klassieker tegen Feyenoord Tim de Cler een panna gaf. Dat terwijl de bal de achterlijn al had gepasseerd. "Die panna blijft mij achtervolgen", grapt hij. "Het gebeurde gewoon. Ik had van tevoren nooit verwacht dat het zo'n effect zou hebben. Even tussen de benen en klaar, maar het werd helemaal opgehyped. Dat heeft natuurlijk ook te maken met Ajax - Feyenoord."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij Lukoki ooit in een topcompetitie terechtkomen?

Ja
21%
Nee
79%
(1975 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws