AZ-aanwinst krijgt kritiek uit België: Mentaal en fysiek niet sterk genoeg

AZ-aanwinst krijgt kritiek uit België: "Mentaal en fysiek niet sterk genoeg"

07-09-2018 13:52
11

AZ versterkte zich deze zomer met Dorin Rotariu, die tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van Club Brugge. Royal Antwerp FC was ook geïnteresseerd, maar The Great Old zag uiteindelijk geen heil in de komst van de Roemeense buitenspeler.

"Op een gegeven moment dacht ik aan Rotariu, maar dat idee gaf ik op", stelt trainer Laslo Bölöni, net als Rotariu een Roemeen, in gesprek met Adevarul. "Ik volgde hem en ik sprak met enkele mensen die hem goed kenden. Daarna kwam ik tot de conclusie dat hij mentaal en fysiek niet sterk genoeg is."

Wedden

Meer odds

"Het Roemeense voetbal is sterk afhankelijk van techniek en daarom is het moeilijk voor de spelers om het hoofd te bieden in een kampioenschap zoals de Jupiler Pro League, waar je moet vechten en toewijding tonen", verklaart Bölöni.

Vorig seizoen werd Rotariu door Club Brugge uitgeleend aan Royal Excel Moeskroen. In de Eredivisie kan hij vooralsnog geen potten breken. AZ-trainer John van den Brom zette de 23-jarige vleugelaanvaller nog niet in de basis en gaf hem in totaal 77 speelminuten, uitgesmeerd over vier invalbeurten.