KNVB komt met nieuws: ook Van der Vaart en Kuyt krijgen afscheid

KNVB komt met nieuws: ook Van der Vaart en Kuyt krijgen afscheid

Gepubliceerd: vrijdag 7 september 2018 om 19:25vr 07-09-2018 om 19:25

Na Wesley Sneijder worden ook Rafael van der Vaart en Dirk Kuyt in het zonnetje gezet door de KNVB. De twee ex-internationals nemen afscheid rond het Nations League-duel met Duitsland op 13 oktober. 

Dat bevestigt de KNVB vrijdag. Omdat Sneijder afzwaaide als recordinternational, kreeg hij een afscheidswedstrijd. Die krijgen Kuyt en Van der Vaart niet, maar de KNVB wil wel moeite doen om het duo op gepaste wijze afscheid te laten nemen van het publiek. 'Vanwege hun grote verdiensten voor het Nederlandse voetbal verdienen zij een bijzondere avond waarop het Oranjelegioen afscheid kan nemen van hun vroegere helden', licht de voetbalbond toe.

De KNVB wil jaarlijks een moment organiseren om afscheid te nemen van spelers met een grote staat van dienst die niet meer uitkomen voor het Nederlands elftal. Dat zal eens per jaar op een avond gebeuren.

'Het gaat hierbij om spelers die zelf hebben aangegeven hun carrière als actieve international te willen afsluiten en/of die stoppen met betaald voetbal. In de even jaren zijn de mannen aan de beurt. In oneven jaren wordt er voortaan voor de OranjeLeeuwinnen een afscheidsavond georganiseerd.'

Zowel Kuyt als Van der Vaart heeft meer dan honderd interlands achter zijn naam staan. Van der Vaart nam afscheid met 109 interlands, Kuyt met 104. 

Poll

Terecht dat de KNVB dit doet?

(2043 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws