Drenthe (31) zorgt voor primeur in Nederland: Dat realiseer ik me zeker, ja

Drenthe (31) zorgt voor primeur in Nederland: "Dat realiseer ik me zeker, ja"

07-09-2018 23:29
78

Royston Drenthe is dolblij na de overwinning van Sparta op FC Eindhoven en zijn eerste goal op de Nederlandse velden ooit. De linkspoot beseft dat hij van ver heeft moeten komen om weer profvoetbal te spelen.

"Ik heb heel veel moeten eisen van mezelf, maar wist wel dat dat moest toen ik hier aan begon", zegt Drenthe (31) tegen FOX Sports. "Ik ben geholpen door heel veel mensen, die ben ik enorm dankbaar, maar uiteindelijk moest ik het zelf doen. Dat is mijn mentaliteit, dus ik mag trots op mezelf zijn."

"Ik ben topfit, maar het moet wel in de gaten gehouden worden. Je moet op je eten letten. Ik heb er niet meer zoveel moeite mee als vroeger. Toen had ik daar als jonge jongen wel veel moeite mee, maar toen hoefde ik er minder op letten. Nu ik 31 ben moet ik daar wel op letten. De trainingen gaan er hard aan toe, dus de conditie is goed."

Drenthe beseft dat hij hiervoor nog nooit scoorde in Nederland. "Dat realiseer ik me zeker, ja. Het is sowieso een opluchting. Je staat op 0-0, als je dan een goal maakt op dat moment is het gewoon sprinten naar je medespelers en het samen vieren."