''Hele slimme' Blind behoudt zijn basisplek, De Jong en Pröpper worden beloond'

''Hele slimme' Blind behoudt zijn basisplek, De Jong en Pröpper worden beloond'

08-09-2018 06:59
206

Het Nederlands elftal begint het Nations League-duel met wereldkampioen Frankrijk naar alle waarschijnlijk met vier verdedigers. Daley Blind lijkt één van de vier te zijn, ondanks een weinig gelukkig optreden tegen Peru donderdagavond.

Volgens het Algemeen Dagblad behoudt de linkspoot van Ajax zijn plek als linksback. Datzelfde geldt voor collega's Kenny Tete, Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk. De enige twee mutaties vinden plaats op het middenveld. Debutant Frenkie de Jong en Davy Pröpper houden waarschijnlijk een basisplek over aan hun prima invalbeurt tegen Peru, ten koste van Kevin Strootman en de afzwaaiende Wesley Sneijder. Ruud Vormer zal opnieuw 'hangend op rechts' spelen.

"Vanaf nu hou ik bij het Nederlands elftal vast aan de formatie zoals die nu staat", vertelt Koeman aan De Telegraaf over zijn 4-3-3. Het betekent dat Blind waarschijnlijk belast zal zijn met de bewaking van Kylian Mbappé. Koeman heeft vertrouwen in de Ajacied en wijst naar Jan Vertonghen, die de Fransman uitschakelde tijdens het WK. "Blind kan dat net zo goed als we maar compact staan en weinig ruimte weggeven", aldus de bondscoach. "Bij balbezit is Daley een hele slimme speler, maar hij heeft tevens een goed inzicht en weet hoe hij verdedigend moet staan."

Frankrijk en Nederland trappen zondagavond om 20.45 uur af in het Parc des Princes.

De opstelling tegen Frankrijk volgens het AD: Cillessen; Tete, De Ligt, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, Frenkie de Jong, Pröpper; Vormer, Depay, Babel.