Tagliafico geeft inkijkje: 'Hij verloor zijn identiteit. Hij wist het niet meer'

Tagliafico geeft inkijkje: 'Hij verloor zijn identiteit. Hij wist het niet meer'

08-09-2018 10:22
61

Nicolas Tagliafico erkent dat het op het WK niet lekker zat tussen de spelers van Argentinië en bondscoach Jorge Sampaoli. Argentinië werd al in de achtste finales uitgeschakeld in Rusland.

Na de eerste groepswedstrijd tegen Nigeria waren alle ogen gericht op Argentinië en Sampaoli, die zijn elftal maar niet aan de praat kreeg. Het zorgde er zelfs voor dat de Argentijnse oefenmeester geen zeggenschap meer had en Lionel Messi bepaalde welke wissels er doorgevoerd werden.

"Hij liet ons niet spelen zoals hij wilde. Hij moest zijn speelstijl veranderen en verloor daarom zijn identiteit. Hij wist het niet meer", vertelt Tagliafico aan Argentijnse media. "Hij kon ons niet laten spelen zoals Sevilla of het Chileense elftal."

"Het voelde vaak ongebalanceerd. De ene keer speelden we zo, maar dan veranderde dat weer. Het was vaak extreem. Dan speelden we met twee negens, de andere keer met een valse nummer negen."

Tagliafico kijkt persoonlijk terug op een goed WK. De Ajacied maakte zijn debuut op een eindronde. "Persoonlijk voelde ik me goed op het WK, maar qua collectief was het niet wat we verwacht hadden. Het had meer kunnen zijn, maar nu denk ik aan wat komen gaat en wil ik mijn best doen."