'Clubloze Maher medisch gekeurd: contract en rentree kwestie van tijd'

'Clubloze Maher medisch gekeurd: contract en rentree kwestie van tijd'

08-09-2018 15:55
92

Adam Maher keert terug in het shirt van AZ. De Telegraaf meldt zaterdagmiddag dat de transfervrije middenvelder medisch gekeurd is door de formatie uit Alkmaar. Maher trainde al een tijdje mee met de selectie van trainer John van den Brom.

Van januari tot juni 2018 stond Maher (25) onder contract bij FC Twente. De spelmaker vertrok uit Enschede nadat de club uit de Eredivisie degradeerde. Sindsdien zat Maher zonder werkgever. Hij meldde zich enige tijd geleden in Alkmaar en trainde daar mee om zijn conditie op peil te houden.

Al snel werd duidelijk dat zowel Maher zelf als AZ oren had naar een hernieuwde samenwerking. De vijfvoudig international van Oranje begon zijn profcarrière in het AFAS Stadion. Tussen 2010 en 2013 speelde Maher voor AZ. Daarna verkaste hij voor miljoenen euro's naar PSV. 

Volgens De Telegraaf is Maher vrijdag medisch gekeurd en worden momenteel 'de laatste details' over zijn contract besproken. Omdat Maher zonder club zit, kan AZ hem ook ná de transferdeadline vastleggen.