NEC vecht zich twee keer terug tegen Roda en pakt winst in spectaculair duel

NEC vecht zich twee keer terug tegen Roda en pakt winst in spectaculair duel

08-09-2018 22:36
64

NEC is dankzij een overwinning in Kerkrade opgeklommen naar de derde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Twee keer kwamen de Nijmegenaren op bezoek bij Roda JC op achterstand. Na rust werd het alsnog 3-2. NEC heeft nu tien punten na vier duels. Roda staat op zes punten. 

Lang leek het erop dat het nog ongeslagen NEC in Zuid-Limburg de eerste nederlaag van het seizoen ging lijden. Mario Engels, de man in vorm bij Roda, bezorgde zijn club met een goal én een assist tweemaal een voorsprong. 

Na een kwartier schoot Engels van dichtbij de 1-0 binnen. Het betekende voor de aanvaller zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Via spits Jonathan Okita kwam NEC langszij. Vrij kort na de pauze gingen Engels en Mitchell Paulissen samen op NEC-goalie Norbert Alblas af. Engels kon zelf afronden, maar legde keurig af op zijn collega: 2-1. 

Daarna ging het alsnog helemaal mis voor de ploeg van trainer Robert Molenaar. Alblas lanceerde Sven Braken via een uittrap en de aanvaller kon ongehinderd doorlopen en afronden. Na een overtreding op Okita ging de bal even later op de stip. Anass Achahbar mocht aanleggen en kroonde zich tot matchwinner.