Marokko boekt simpele zege: Ziyech scoort, interlanddebuut voor Mazraoui

08-09-2018 23:52
78

Marokko heeft zaterdag een simpele zege geboekt op Malawi. Het kwalificatieduel voor de Afrika Cup 2019 werd met 3-0 gewonnen. Hakim Ziyech opende al vroeg de score. In de tweede helft maakte Ajax-collega Noussair Mazraoui zijn interlanddebuut.

Marokko verscheen met Ziyech en voormalig Feyenoord-captain Karim El Ahmadi aan de aftrap. Sofyan Amrabat en Mazraoui werden op de bank gehouden door bondscoach Hervé Renard. De Leeuwen van de Atlas kenden een droomstart: al na twee minuten rondde Ziyech een solo af. Na een sprint schoot de spelmaker met links hard en laag raak.

Op slag van rust werd het 2-0. Youssef En-Nesyri, aanvaller van het Spaanse Leganés, scoorde. Diezelfde En-Nesyri tekende diep in de tweede helft voor de eindstand. Vlak voor de 3-0 was Mazraoui in het veld gekomen. Afgelopen maand was de rechtsback van Ajax hoofdrolspeler in een heuse soap. Ook de KNVB wilde gebruik maken van zijn diensten. Mazraoui koos voor de nationale ploeg van Marokko. Nu heeft hij zijn eerste A-interland dus binnen.