Bosz over 'niet Nederlands elftal-waardige' spelers: Laat ik naar mezelf kijken

Bosz over 'niet Nederlands elftal-waardige' spelers: "Laat ik naar mezelf kijken"

09-09-2018 10:09
70

Peter Bosz hoopt niet dat kenners en fans van het Nederlands elftal Frenkie de Jong na één goede invalbeurt direct zien als 'de toekomst van Oranje'. De voormalig trainer van onder meer Borussia Dortmund en Ajax zegt dat in gesprek met NRC. 

De Jong (21) viel afgelopen donderdag, tijdens het oefenduel met Peru (2-1), zeer sterk in. De verwachtingen rondom de Ajacied zijn in de afgelopen dagen nóg verder gestegen. Bosz vindt dat 'de toekomst van Oranje niet aan De Jong moet worden opgehangen'. 

"Frenkie begint nu pas met vlieguren maken. In hele korte tijd dat ie speelt zie je al hoe goed hij is geworden. En dat geldt voor al die jongens", aldus de trainer, die sinds zijn ontslag in Duitsland clubloos is.

Het lek is zéker nog niet boven: Bosz vindt dat het huidige Oranje 'zwakke plekken' heeft en spelers bevat die 'niet Nederlands elftal-waardig zijn'. Namen noemt de coach niet. "Dat je in het Nederlandse elftal speelt, betekent niet dat je bijzonder bent. Laat ik naar mezelf kijken: ik was international en zeker niet bijzonder. Maar ik denk wel dat er nu heel speciale spelers aankomen, met uitzonderlijke kwaliteiten."

Oranje neemt het zondagavond in Parijs op tegen regerend wereldkampioen Frankrijk. De wedstrijd begint om 20.45 uur.