AZ-sensatie kreeg lucratief aanbod van Arsenal: Dat stond mij minder aan

AZ-sensatie kreeg lucratief aanbod van Arsenal: "Dat stond mij minder aan"

Gepubliceerd: zondag 9 september 2018 om 10:54zo 09-09-2018 om 10:54

AZ-spits Myron Boadu had in 2016 de kans om een lucratief contract te signeren in de Premier League. Arsenal was bereid om heel ver te gaan voor de tiener. Boadu vertelt dat in gesprek met ELF Voetbal. 

De jeugdinternational werd door Arsenal uitgenodigd in Londen. "Het moment dat ik in het vliegtuig stapte, zal ik nooit vergeten. Ik dacht: dit kan weleens een belangrijke dag uit mijn leven worden. Als we ja hadden gezegd, had het verstrekkende gevolgen gehad voor ons gezin. Dan zou een van mijn ouders zijn meegegaan", legt Boadu uit.

Uiteindelijk besloten de aanvaller en zijn zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez niet in te gaan op de lokroep van Arsenal. Boadu signeerde in 2017 een driejarig contract bij AZ. "Het was aantrekkelijk om te gaan, dat wel. Maar ik had ook een heel goed aanbod van AZ gekregen."

Om geld ging het niet. "Ik speel hier nu in het eerste. Ik weet niet of dat bij Arsenal ook het geval was geweest. Daar zou ik met jongens van mijn eigen leeftijd spelen. Dat stond mij minder aan."

Boadu (17) is momenteel basisklant in Alkmaar. Dit seizoen scoorde hij drie keer in vier competitieduels. 

Poll

Wordt Boadu een Europese topper?

(1553 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws