'Ik gaf aan te willen vertrekken bij Heracles, maar ze wilden me liever houden'

'Ik gaf aan te willen vertrekken bij Heracles, maar ze wilden me liever houden'

Gepubliceerd: zondag 9 september 2018 om 12:06zo 09-09-2018 om 12:06

Hij kon en mocht blijven in Almelo, maar Peter van Ooijen koos er deze zomer met zijn volle verstand voor om afscheid te nemen van Heracles. De middenvelder vond het tijd voor een nieuwe stap in zijn loopbaan. Onder meer vanwege de aanwezigheid van Luc Nilis verkaste Van Ooijen naar VVV-Venlo. 

In totaal speelde de voormalig PSV'er drie jaar bij Heracles - met wisselend succes. "Vorig seizoen speelde ik de eerste wedstrijden en daarna niet meer. Dus ik gaf rond de winterstop aan eigenlijk wel te willen vertrekken. De club wilde me liever houden, maar zou meewerken als er een interessante club zou komen. Dat gebeurde niet", blikt hij terug op de website van VVV.

"Toen ging bij mij de knop om en heb ik geknokt om me weer in de ploeg te spelen. Met als resultaat dat ik na de winterstop zo'n beetje alles heb gespeeld. Dat gaf veel voldoening."

Heracles bood hem de kans om zijn aflopende contract te verlengen. "Bijtekenen was een serieuze optie, maar mijn gevoel zei me dat ik toch toe was aan iets nieuws."

De keuze viel uiteindelijk op VVV. "Luc Nilis zit hier en daar kan ik denk ik enorm veel van leren. Ja, dat zijn dingen die een rol spelen. Als speler blijf je je ontwikkelen en moet je de kansen die je krijgt om dat te bereiken ook gewoon aangrijpen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws