Leicester slaat spijkers met koppen en beloont WK-uitblinker: contract tot 2023

Leicester slaat spijkers met koppen en beloont WK-uitblinker: contract tot 2023

09-09-2018 13:38
7

Harry Maguire heeft zijn toekomst verbonden aan Leicester City. The Foxes maken zondagmiddag via de officiële kanalen bekend dat de verdediger een nieuw contract heeft gesigneerd. Maguire (25) ligt nu tot medio 2023 vast in Leicester. 

De voormalig speler van onder meer Sheffield United en Hull City groeide afgelopen jaar uit tot basisspeler bij de nationale ploeg. Op het succesvolle WK - Engeland bereikte in Rusland de halve finale - miste Maguire geen enkele wedstrijd.

Zijn ontwikkeling leidde dit jaar tot belangstelling uit de Premier League-top. Tottenham Hotspur en met name Manchester United werden aan Maguire gelinkt. Manager José Mourinho was volgens diverse media bereid om héél veel geld te betalen voor de stopper. Leicester weigerde echter mee te werken aan een deal.

Exact een maand na het verstrijken van de transferdeadline in Engeland zijn Maguire en Leicester het dus eens geworden over een nieuwe verbintenis. Het contract van de verdediger liep tot 2022 en is met één seizoen verlengd. Afgelopen jaargang miste Maguire geen enkele minuut in de Premier League. Ook dit seizoen stond hij in vier competitieduels negentig minuten binnen de lijnen.