'Onzin, die kunnen we zonder toestemming van Feyenoord niet eens verkopen'

'Onzin, die kunnen we zonder toestemming van Feyenoord niet eens verkopen'

09-09-2018 15:58
110

Feyenoord staat niet in de verkoop. Dat benadrukt Pim Blokland van de Vrienden van Feyenoord. Deze week pleitte analist Yalcin Zöhre ervoor dat de aandeelhouders zo snel mogelijk uitgekocht worden.

"Als je een verhaal vertelt, vertel dan wel het juiste verhaal", reageert Blokland bij RTV Rijnmond op Zöhre. Van een eventuele verkoop van de aandelen aan derden is geen sprake. "Dat is onzin. We gaan nooit die aandelen doorverkopen. Die kunnen we zonder toestemming van Feyenoord niet eens verkopen. Laat staan dat we het doen."

"We zijn de Vrienden van Feyenoord, geen investeerders. We hebben er toch geen belang bij dat we ons geld terugkrijgen via een oliesjeik? Feyenoord maakt zich geen zorgen en heeft de regie in handen", besluit Blokland.

Zöhre luidde vrijdag de noodklok, nadat hij het bestuursmodel van Feyenoord had geanalyseerd. In theorie kan een steenrijke Arabier of Rus binnen drie maanden 49 procent van de aandelen van Feyenoord in bezit hebben, omdat de Vrienden van Feyenoord deze kunnen doorverkopen. En die situatie vindt Zöhre niet wenselijk.