Koeman over foutloze Oranje-pion: 'Heel goede clubvoetballer, moeizaam in Oranje'

Koeman over foutloze Oranje-pion: 'Heel goede clubvoetballer, moeizaam in Oranje'

10-09-2018 07:39
53

Ronald Koeman is het min of meer eens met de stelling dat Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum tegenvallen in Oranje. Dat liet de bondscoach weten op de persconferentie na Frankrijk - Nederland (2-1).

Strootman verloor in Parijs zijn basisplaats, terwijl Wijnaldum wel mocht blijven staan. De laatste dagen was er de nodige kritiek op het duo. "Ik kan alleen oordelen over de periode dat ik coach ben en dan klopt het misschien gedeeltelijk dat het heel goede clubvoetballers zijn en het in Oranje heel moeizaam gaat", aldus Koeman, geciteerd door De Telegraaf.

"Ik vond ook dat Gini de afgelopen wedstrijd (tegen Peru, red.) heel slordig was en dan zie je een beeld dat je niet bij zijn club ziet. Dat is soms gek, maar het zijn periodes, momenten."

"Ik heb het ook weleens gehad. Bij een club is het heel vertrouwd", vervolgt Koeman. "Er zijn voorbeelden van spelers die bij het nationale team dan niet dat beeld geven. Het ligt ook aan het team. Tegen Engeland kwamen we op het middenveld bijvoorbeeld een man tekort. Dus het lag niet alleen aan hen, maar ook aan de spelers om hen heen."

Wijnaldum was tegen Frankrijk overigens beter op dreef. In zijn vijftigste interland kwamen alle passes van de Liverpool-middenvelder aan. Dat lukte in de afgelopen vijf jaar geen enkele basisspeler in het Nederlands elftal.