Onvergetelijke week voor Osman: Dat lijkt me pas écht waanzinnig mooi

Onvergetelijke week voor Osman: "Dat lijkt me pas écht waanzinnig mooi"

10-09-2018 09:03
2

Mo Osman beleeft een week om niet meer te vergeten. De middenvelder van Heracles Almelo maakte zijn debuut voor het nationale elftal van Syrië, dat tegen Oezbekistan speelde. Osman mocht zelfs negentig minuten lang spelen.

Dit smaakt naar meer voor Osman. "Hopelijk mag ik ook met Syrië mee naar de Azië Cup in januari. Dat lijkt me pas écht waanzinnig mooi", vertelt hij aan De Telegraaf

Er is de laatste tijd veel te doen rond Syrië. Osman merkt dat het beter gaat met het land, dat al jaren geteisterd wordt door oorlog. "Gelukkig gaat het weer een klein beetje de goede kant op met Syrië. Dat ervoer ik ook wel in Damascus (hoofdstad van Syrië, red.). De inwoners zijn ondanks alles heel vriendelijk en proberen hun leven langzamerhand weer op te pakken. Dat stemt me blij."

Osman heeft de nationale ploeg jarenlang genegeerd, maar hapte deze keer wél. "Ik ben voorheen vaker gevraagd voor de nationale ploeg, maar destijds sprak de bondscoach alleen Arabisch. Ik spreek zelf wel Koerdisch, maar veel Arabische dialecten ken ik niet. Vandaar dat ik telkens 'nee' zei. Met de huidige bondscoach (de Duitser Bernd Stange, red.) kan ik gewoon in het Engels communiceren. Dat werkt heel prettig."