Vroege Ajax-vertrekker hoopt op doorbraak bij Chelsea: Tuurlijk is geld mooi

Vroege Ajax-vertrekker hoopt op doorbraak bij Chelsea: "Tuurlijk is geld mooi"

10-09-2018 09:10
31

Hij is één van de Nederlandse talenten die op jonge leeftijd naar Engeland trok: Juan Familia-Castillo. De jeugdinternational van Oranje O19 staat onder contract bij Chelsea en van die stap heeft hij geen spijt.

Familia-Castillo groeide op in Amsterdam. "Ik ben begonnen bij Zeeburgia en vervolgens naar Ajax gegaan. Tweeënhalf jaar geleden ben ik op mijn zestiende naar Engeland verhuisd, waar ik ooit in het eerste van Chelsea hoop te komen. Ik ben op zich aardig op weg", aldus de huidige linksback van Chelsea O23 tegen de NOS.

Spijt van zijn transfer heeft hij absoluut niet. "Natuurlijk is het mooi om nu al in de Eredivisie te spelen, maar vroeg erbij zijn betekent niet automatisch dat je ook beter bent", zegt hij. "Ik heb puur gekeken waar ik mij het beste kan ontwikkelen en dat is in Engeland. Het tempo in Engeland is een stuk hoger dan in Nederland en daarnaast is Chelsea een van de grootste clubs van Engeland."

Familia-Castillo kent de Nederlandse discussie over talenten die op jonge leeftijd naar het buitenland gaan. "Tuurlijk is het geld en alles wat erbij komt kijken mooi, maar ik heb alleen voor het voetbal gekozen." Hij gaat voor een doorbraak in de hoofdmacht van Chelsea. "En mocht die stap nog te groot zijn, dan zal ik eerst verhuurd worden. Zo hoop ik er dichterbij te komen."