Shearer tipt 'kansloze' Man United-spits over transfer: 'Hij zit daar niet goed'

Shearer tipt 'kansloze' Man United-spits over transfer: 'Hij zit daar niet goed'

Gepubliceerd: maandag 10 september 2018 om 15:42ma 10-09-2018 om 15:42

Marcus Rashford gaat nooit de eerste spits van Manchester United worden. Dat stelt Alan Shearer, die twee grote struikelblokken ziet: Romelu Lukaku en José Mourinho.

Rashford brak onder Louis van Gaal door als centrumspits, maar sinds het vertrek van de Nederlandse manager en de komst van Mourinho moet hij uitwijken naar de zijkant. Doodzonde, vindt Shearer, die Rashford goed zag spelen in de Nations League-wedstrijd van Engeland tegen Spanje (1-2). De twintigjarige Engelsman vormde een spitsenduo met Harry Kane.

"Zolang Lukaku fit is, kan Rashford een basisplek als centrumspits vergeten", voorspelt Shearer in gesprek met The Sun. Ook de tactische keuzes van Mourinho zijn een probleem. "Mourinho kiest nóóit voor een systeem met twee spitsen. Zelfs als Lukaku niet speelt, kiest hij voor Alexis Sánchez als diepste man. Rashford is kansloos."

Shearer pleit voor een vertrek van Rashford bij Manchester United. "Het is een geweldige club, maar als hij zijn ambities wil verwezenlijken zit hij waarschijnlijk niet goed op Old Trafford. Als Rashford een move maakt, moet hij kiezen voor een club die in hem de main man ziet. Of een club die met twee spitsen speelt. Dan zou Rashford echt een doelpuntenmaker kunnen worden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Rashford wegwezen bij Manchester United?

(1020 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws