PSV-verdediger denkt niet meer aan nationaal elftal: 'Ook met kwaliteit te maken'

PSV-verdediger denkt niet meer aan nationaal elftal: 'Ook met kwaliteit te maken'

10-09-2018 18:31
36

PSV-verdediger Daniel Schwaab speelde voor meerdere jeugdelftallen van Die Mannschaft. Tot een optreden voor het grote Duitsland kwam het echter niet en Schwaab weet zelf wel waar dat door komt.

Volgens de centrale verdediger heeft Duitsland de beschikking over meerdere topspelers op zijn positie. "Mats Hummels, Jérôme Boateng, Antonio Rüdiger, die speelt nu bij Chelsea. Dat is de absolute top in Europa. Daar is het moeilijk om mee te concurreren", aldus Schwaab tegenover PSV TV. "En ik ben realisitsch genoeg om te weten dat ik inmiddels op een leeftijd ben dat jongere spelers instromen", stelt hij.

Inmiddels is Schwaab niet meer bezig met het nationale team, maar hij erkent dat dat in het begin wel zo is geweest. "Ik speelde heel vaak voor Duitsland onder 21, ook met de mannen die ik net noemde. Maar daarna ontbrak net het beslissende stukje. Toen hebben die mannen nog een stap kunnen zetten en ik helaas niet meer." Dat komt volgens de 30-jarige verdediger niet door verkeerde keuzes. "Nee, het heeft ook met kwaliteit te maken. En het is mij niet gelukt om dat niveau te halen."