Hiddink haalt mogelijk meer Nederlanders naar China: 'Maar kwaliteit staat voorop'

Hiddink haalt mogelijk meer Nederlanders naar China: 'Maar kwaliteit staat voorop'

Gepubliceerd: maandag 10 september 2018 om 19:26ma 10-09-2018 om 19:26

De 71-jarige Guus Hiddink weet van geen ophouden en gaat zich met China proberen te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. De oefenmeester maakte al EK's en WK's mee, maar de Olympische Spelen ontbreken nog. Daarnaast wil hij het Aziatische land naar een hoger niveau tillen.

"Als het lukt om met het olympisch elftal van China erbij te zijn in Tokio zou dat een heel mooie ervaring zijn, maar de weg ernaartoe is nog erg lang", aldus Hiddink in gesprek met De Telegraaf. De oefenduels tegen Myanmar (1-0 winst), Tadzjikistan en Oezbekistan (beiden 1-1) waren niet heel hoopgevend. "Niet direct resultaten om blij van te worden als je de ambitie hebt om met de grote voetballanden mee te doen. Het is duidelijk dat er nog veel te doen is en dat je best grote doelen kunt stellen, maar dat het moeilijk genoeg zal zijn om die te halen."

Hiddink wil verder helpen het Chinese voetbal naar een hoger plan te tillen. Zo moet er een technisch directeur komen en een betere opleiding voor trainers. Mogelijk zullen meer Nederlanders naar China verkassen. "Dat is een mogelijkheid, maar de kwaliteit staat voorop. Na mijn terugkeer in Europa ga ik hierover met enkele mensen gesprekken voeren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: China Guus Hiddink

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws