Jong Ajax wilde uitstel van competitieduel: 'Hadden maar elf mensen'

Jong Ajax wilde uitstel van competitieduel: 'Hadden maar elf mensen'

10-09-2018 19:56
75

Jong Ajax speelt maandagavond een competitiewedstrijd tegen Jong AZ, maar had liever gezien dat het duel zou worden uitgesteld. Door interlandvoetbal kon trainer Michael Reiziger nauwelijks een elftal op de been brengen.

"Op het eind kregen we nog vier spelers van Onder 19 terug die eigenlijk ook niet terug mochten komen. Anders hadden we niet genoeg mensen", vertelt de oefenmeester tegenover FOX Sports. Daarom heeft Ajax bij de KNVB gevraagd om uitstelsel. "Maar dat is niet gehonoreerd, we moesten de wedstrijd spelen. We zaten eigenlijk met een groot probleem. We hadden in totaal maar elf mensen. We missen gewoon veertien internationals, dan twee, drie blessures erbij. Dan kan je gewoon geen team vormen. Dat is wel heel raar."

Volgens Reiziger kan Jong Ajax het ontbreken van enkele spelers normaal goed opvangen. "Maar het gaat hier om veertien spelers. Ik persoonlijk denk dan: dat is waanzinnig." Reiziger benadrukt daarbij dat Ajax het missen van enkele spelers nog wel goed kan opvangen. "Maar er zijn ook clubs die vechten voor promotie en dan is het natuurlijk een heel ander verhaal. (...) Ik hoop dat hier wat van geleerd word, want dit gaat ver."