Update: NEC neemt Belg over van Anderlecht: 'Snelle, technische aanvaller'

Update: NEC neemt Belg over van Anderlecht: 'Snelle, technische aanvaller'

11-09-2018 09:04
87

NEC heeft zich versterkt met de 19-jarige aanvaller Mike Trésor Ndayishimiye. Hij komt transfervrij over van Anderlecht en tekent dinsdag in Nijmegen een contract.

Het nieuws is nog niet bevestigd door NEC, maar volgens De Gelderlander heeft de jeugdinternational gekozen voor de overstap naar de Keuken Kampioen Divisie. Dat is opvallend aangezien Ndayishimiye ook bij kon tekenen bij Anderlecht en er interesse zou zijn geweest van Liverpool, Monaco en Juventus.

Het regionale medium weet niet voor hoe lang de spits in Nijmegen gaat tekenen. Ndayishimiye kan niet alleen in de punt van de aanval spelen, maar kan ook op de flanken uit de voeten. De spits speelde ook al voor meerdere jeugdelftallen van de Rode Duivels. In zes interlands voor België onder 19 kwam hij vier keer tot scoren, waaronder twee keer tegen Oranje onder 19.

NEC staat na vier duels op een derde plek in de Keuken Kampioen Divisie met tien punten. De Nijmegenaren moeten alleen Go Ahead Eagles en Cambuur voor zich dulden.

Update 11/9, 9.04 uur: Mike Trésor Ndayishimiye heeft een driejarig contract getekend bij NEC, meldt de Nijmeegse club dinsdag. De negentienjarige aanvaller komt transfervrij over van Anderlecht. "Mike Trésor is een snelle en technisch vaardige voorhoedespeler, welke op alle posities voorin uit de voeten kan, maar in eerste instantie voor de rechterflank in beeld komt", laat technisch directeur Remco Oversier weten.