Drost: 'Ik durf nu gewoon openlijk te zeggen: Ik ben eerstedivisievoetballer'

Drost: 'Ik durf nu gewoon openlijk te zeggen: Ik ben eerstedivisievoetballer'

10-09-2018 21:50
13

Door de degradatie van clubs als Sparta, Roda JC en FC Twente is de eerste divisie, sinds dit jaar Keuken Kampioen Divisie genaamd, flink gestegen in aanzien. Dat merkt ook RKC-verdediger Henrico Drost (foto rechts). 

"Als mijn buurvrouw voorheen vroeg wat voor werk ik deed, dan lulde ik er altijd omheen. Nu durf ik gewoon openlijk te zeggen: Ik ben eerstedivisievoetballer. Door al die positieve ontwikkelingen merk je gewoon dat 'we' er toe doen", vertelt hij in gesprek met Algemeen Dagblad.

"De laatste jaren overheerste bij de gedachte aan de eerste divisie het beeld van Jong AZ-uit', stelt Drost. "Voetballen op een winderig bijveldje in Wijdewormer, waar je om het kwartier de buurtbus naar Alkmaar voorbij ziet komen. Dat is anders nu." Toch blijft het 'toegankelijke' en 'kleinschalige' de kracht van de eerste divisie, vindt Drost. "Maar dankzij de grote clubs en de grotere belangstelling van media en fans, is het veel leuker nu. Het afvoerputje dat de eerste divisie was, is een stoombad geworden."