Voormalig Eredivisie-spelers helpen Curaçao aan 10-0 zege op mondiale nummer 168

11-09-2018 08:15
14

De nationale ploeg van Curaçao is meer dan uitstekend begonnen aan de kwalificatiereeks voor de Midden-Amerikaanse Nations League. De ploeg van bondscoach Remco Bicentini haalde ongenadig hard uit tegen Grenada: de nummer 168 van de FIFA-ranking werd op een 10-0 nederlaag getrakteerd.

Maar liefst negen van de tien treffers werden verzorgd door (voormalige) Eredivisie-spelers. Curaçao stond bij rust op een 3-0 voorsprong. ADO Den Haag-aanvaller Elson Hooi opende na tien minuten de score. Voormalig RKC Waalwijk- en FC Twente-verdediger Cuco Martina en Heracles Almelo-aanvaller Brandley Kuwas (foto) deden er een schepje bovenop.

Na rust ging het hard: Rangelo Janga (ex-Willem II, -Excelsior en -FC Dordrecht) vond drie keer het net, Leandro Bacuna (ex-FC Groningen) deed dat twee keer en ook Gevaro Nepomuceno (ex-FC Den Bosch en -Fortuna Sittard pikte ook zijn doelpuntje mee. Het slotakkoord was voor Ruensley Leuteria: met een knal in de verre hoek legde de middenvelder de dubbele cijfers vast.

De wedstrijd tegen Grenada was voor Curaçao de eerste van vier kwalificatiewedstrijden voor de Nations League. In oktober speelt men nog tegen de Britse Maagdeneilanden, een maand later komt Guadeloupe naar het eiland en in maart een uitwedstrijd tegen Antigua en Barbuda.